На заводі Малишева протистояння двох профспілок

На заводі Малишева протистояння двох профспілок

Укрінформ
На Державному підприємстві «Завод ім. Малишева» (Харків), де останні два місяці не виплачується зарплатня, виникло протистояння двох профспілок, одна організація вимагає від Укроборонпрому звільнення директора, інша – підтримує керівника.

Про це розповіла кореспонденту Укрінформу заступниця голови первинної профспілкової організації ДП «Завод ім. Малишева» Христина Калініченко.

«Два місяці не виплачується заробітня плата, щодня звільняються спеціалісти. Ми розуміємо, що навіть якщо в майбутньому йтиметься про більшу завантаженість потужностей, то замовлення просто нікому буде виконувати. На сьогодні завод не має стільки замовлень, щоб забезпечити беззбиткову роботу та розраховуватися з зовнішньою кредиторською заборгованістю та стабільно виплачувати зарплату. Ми хочемо, щоб нас почули. Натомість гендиректор нашу профспілку намагається дискредитувати. Йдуть обвинувачення в роботі на якихось зацікавлених осіб і небажанні йти на компроміс. Ми на компроміс ішли цілий рік. Справа не в наших особистих забаганках чи неприязні до директора, ми виражаємо думку людей, членів нашої профспілки – це 1450 працівників», - заявила Калініченко.

За її словами на підприємстві, де загалом працює 3326 людей, існує ще одна про профспілка, її чисельність близько 700 працівників.

«На членів нашої профспілки здійснюється тиск, щоб люди переходили в іншу профспілку. Якщо це продовжиться, ми будемо вимушені звернутися до поліції», - зазначила Калініченко.

Начальник PR-відділу «Заводу ім. Малишева» Віктор Сидорченко в коментарі агентству повідомив, що на підприємстві дійсно діє дві профспілкові організації. Однак, за його словами, в кожну входить по третині колективу, решта працівників – поза профорганізаціями.

«Щодо листа, то ми не можемо сказати – чи є це колективна позиція, чи це позиція самого пана Калабіна (Георгій Калабін – голова первинної профспілки, лист за його підписом направлено Президентові - ред.). Є інша профспілка, збори якої нещодавно відбулися, і є також звернення до Президента, де висвітлена об’єктивна позиція щодо ситуації на підприємстві, і виказана підтримка трудового колективу адміністрації підприємства», - сказав Сидорченко.

Читайте також: Профспілка заводу Малишева просить Президента запобігти знищенню підприємства

Він додав, що на заводі дійсно є проблеми, однак ситуація покращується, а не погіршується. «Є проблеми. Але за останній рік були позитивні зміни. Підприємство наразі виходить із кризи. Є контракти, які зараз завершуються, і є перспективні», - сказав Сидорченко.

Укрінформ також очікує на коментар директора заводу.

Як повідомлялося, 5 квітня профспілка заводу направила Президенту Володимиру Зеленському листа з проханням запобігти знищенню підприємства. В тексті говорилося, що неефективний менеджмент призвів до кризового стану на підприємстві, зокрема, завод закінчив 2020 рік зі збитками 112,4 млн грн, має мало замовлень на поточний рік (прогнозований обсяг виробництва на 1-ий квартал року – 169,2 млн грн), а загальна кредиторська заборгованість на 1 січня становила 1,8 млрд грн. Також повідомлялося, що працівники не отримали зарплатню за лютий і березень.

17 березня профспілка звернулася до Укроборонпрому з вимогою розірвати контракт із нинішнім директором заводу.

Завод імені В. О. Малишева — державне підприємство, що спеціалізується на випуску та модернізації важкої та легкої бронетехніки. З 9 січня 2020 року гендиректором заводу ім. Малишева є Василь Крилас.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-