Збитки на 230 мільйонів: до суду пішла справа на керівницю департаменту ПриватБанку

Збитки на 230 мільйонів: до суду пішла справа на керівницю департаменту ПриватБанку

Укрінформ
Офіс генерального прокурора направив до суду справу щодо керівниці одного з департаментів ПриватБанку, яка завдала майже 230 млн грн збитків.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

ОГП скерував до суду обвинувальний акт стосовно керівника одного з департаментів ПАТ КБ "ПриватБанк" за фактами умисного ухилення від сплати податків та службового підроблення (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 212, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України).

"Розслідуванням встановлено, що керівник під час складання податкових декларацій з податку на прибуток банку та додатків до них незаконно застосувала ставку податку 0% при виплаті доходу нерезиденту, замість передбачених Податковим кодексом України 15%. Це призвело до фактичного ненадходження до бюджету майже 230 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: За експрацівницю ПриватБанку внесли ₴2,7 мільйона застави

Під час досудового розслідування завдані збитки відшкодовані у повному обсязі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювало слідче управління фінансових розслідувань Офісу великих платників податків ДФС.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому поточного року трьом колишнім керівникам ПриватБанку були вручені підозри у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненій за попередньою змовою групою осіб у особливо великих розмірах, а також у службовому підробленні, що призвело до розтрати 136 млн грн

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-