Кабмін змінив порядок виділення коштів із фонду регіонального розвитку

Кабмін змінив порядок виділення коштів із фонду регіонального розвитку

Укрінформ
Кабінет Міністрів вніс зміни до порядку виділення коштів із Державного фонду регіонального розвитку, якими визначив мінімальну вартість для реалізації проєктів у розмірі 10 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад та територій України.

"Сьогодні Уряд за ініціативою Мінрегіону вніс зміни до постанови КМУ №196 "Деякі питання Державного фонду регіонального розвитку". Нововведення стосуються порядку підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проєктів, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що нижня межа для нових проєктів, що можуть фінансуватись за рахунок ДФРР, становитиме не нижче 10 млн грн. Змінилися також часові рамки для відбору програм та проєктів, що фінансуватимуть за рахунок ДФРР. Кінцевим терміном для відбору програм та проєктів визначено 1 серпня. І це означає що саме до цієї дати Мінрегіон спільно з регіонами сформує списки проєктів, що фінансуватимуться у наступному, 2022 році.

Крім того, збільшений до 5 років термін реалізації великих проєктів вартістю більше 100 млн грн. Раніше цей термін складав 3 – 4 роки. Відтепер Мінрегіон спільно з регіональною владою узгоджуватиме технічні завдання, за якими оголошується конкурсний відбір для проєктів ДФРР. Це забезпечить концентрацію ресурсів на чітких пріоритетах, які відповідатимуть регіональним стратегіям розвитку.

Читайте також: Кабмін підтримав законопроєкт щодо збільшення обсягів ДФРР

Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов зауважив, що фінансуватись із Державного фонду регіонального розвитку зможуть великі проєкти, реалізація яких матиме найбільший ефект для розвитку регіонів.

"Важливо, що ухвалені Урядом зміни актуалізують низку положень у відповідності до Державної стратегії регіонального розвитку на 2020-2027 роки, а також синхронізують відбір проєктів ДФРР з регіональними стратегіями розвитку", – зазначив Чернишов.

Як повідомлялося, в Державному бюджеті на 2021 рік передбачено 4,5 млрд грн на Державний фонд регіонального розвитку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-