Нафта дешевшає після значного зростання на попередніх торгах

Нафта дешевшає після значного зростання на попередніх торгах

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються в понеділок, 5 квітня, після значного зростання на попередніх торгах на тлі угоди ОПЕК + поступово послабити обмеження видобутку в період з травня по липень.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість червневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $ 64,22 за барель, що на $ 0,64 (0,99%) нижче від ціни на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на травень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX знизилася на $ 0,58 (0,94%) - до $ 60,87 за барель. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $ 64,86 і $ 61,45 відповідно.

За обома контрактами зростання цін становило 1 квітня понад $ 2/бар., оскільки інвестори розглядали рішення ОПЕК + як підтвердження відновлення, обумовленого зростанням попиту на паливо. Їхній оптимізм був підкріплений планом президента США Джо Байдена щодо видатків на інфраструктуру в розмірі $ 2 трлн. У п'ятницю ринки було закрито через свята Великдень.

Організація країн-експортерів нафти ОПЕК + погодилися послабити обмеження видобутку на 350 тис. бар. / добу (б / д) в травні, ще на 350 тис. б/д в червні і на 400 тис. б/д в липні.

Рішення було прийнято після того, як нова адміністрація США закликала Саудівську Аравію зберегти доступність енергоносіїв для споживачів, незважаючи на побоювання з приводу попиту. Деякі частини Європи залишаються заблокованими, а Японія близька до розширення екстрених заходів, покликаних стримати нову хвилю коронавірусних інфекцій.

Відповідно до прийнятої 1 квітня угоди, скорочення ОПЕК + становитиме трохи більше 6,5 млн б/д з травня в порівнянні з приблизно 7 млн ​​б/д в квітні.

Велика частина збільшення поставок буде забезпечена Саудівською Аравією, яка заявила, що до липня поступово відмовиться від додаткових добровільних скорочень, що призведе до зростання світових поставок на 1 млн б/д. Після цього Saudi Aramco в неділю підвищила офіційні відпускні ціни (OSP) на травень для клієнтів в Азії.

«За збільшенням виробництва було збільшення OSP, що, як я думаю, в сукупності показує впевненість групи у відновленні попиту», - сказав економіст OCBC Хоуі Лі.

Читайте також: Нафта дорожчає в очікуванні рішень ОПЕК +

Станом на 09:15 за київським часом, ціна на нафту марки Brent встановлена ​​на рівні 63,92 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 64,62 долара за барель, що на 24 цента нижче за рівень закриття торгів ($ 64,86).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-