Антитерористична безпека: в Академії СБУ вчать топ-менеджмент Міністерства енергетики

Антитерористична безпека: в Академії СБУ вчать топ-менеджмент Міністерства енергетики

Відео
Укрінформ
У Національній академії СБУ розробляється курс підвищення кваліфікації з антитерористичної безпеки для топ-менеджменту Міністерства енергетики і, в перспективі, для керівників об’єктів критичної інфраструктури.

Як передає Укрінформ, про це ректор Академії СБУ полковник Андрій Черняк повідомив в інтерв'ю першому голові Служби безпеки України генералу армії України Євгену Марчуку. Відео інтерв'ю розміщене у Фейсбуці.

За словами ректора, "ми підтримуємо контакти з Міністерством освіти і науки. Проведено декілька робочих зустрічей з Міністерством енергетики України. Зараз ми розробляємо під них курс підвищення кваліфікації з антитерористичної безпеки – для топ-менеджменту і, в перспективі, для керівників об’єктів критичної інфраструктури".

Як повідомив Черняк, упродовж двох місяців "ми вже мали зустрічі з Комітетом ВРУ з питань освіти науки і інновацій – Сергієм Бабаком та Юлією Гришиною. Вони нас підтримують, розуміють важливість Академії. У них немає навіть сумнівів відносно наших перспектив. Ми обговорювали з ними окремі аспекти права в Академії, зокрема наскрізну магістратуру. Тобто про питання ліквідації закладу мова взагалі не йшла. А це профільний Комітет ВРУ з питань освіти, науки та інновацій".

Також, повідомив Черняк, "підтримуємо контакти з Іриною Верещук у Комітеті ВРУ з питань нацбезпеки, де позиція щодо Академії в нас чітка. Адже питання Академії стосується державної безпеки".

За словами ректора Академії, були зустрічі із головою Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Сергієм Квітом, який "також відзначив високу якість підготовки наших фахівців. І це підтверджується тими акредитаціями, які ми отримуємо в головному освітньому регуляторі нашої держави".

Читайте також: Ректор Академії СБУ розповів про ризики скорочення штату спецслужби

Найближчим часом, повідомив Черняк, планується чергова зустріч з британськими колегами.

"Якщо представникам НАТО, ЄС і Великої Британії цікава Академія, то мені здається, що в існуванні Академії мала б бути зацікавлена і наша держава. Головне, щоб наші парламентарії нас підтримали", - сказав він.

На переконання ректора, "зміцнення Академії – це зміцнення Служби. Тому краще вести мову про змістовне реформування української спецслужби, а не просто грубе хірургічне втручання. Тому що після хірургічного втручання іноді можуть залишитись шви, які ніколи не загояться".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-