Нафтогаз розіслав листи підприємствам-боржникам про відключення газу з 1 квітня

Нафтогаз розіслав листи підприємствам-боржникам про відключення газу з 1 квітня

Укрінформ
AT "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" розіслало листи про припинення (обмеження) газопостачання з 1 квітня 2021 року для об’єктів ОКП Донецьктеплокомуненерго" та ТОВ "Краматорськтеплоенерго" у зв’язку із заборгованістю.

Як передає Укрінформ, копії відповідних листів оприлюднило ПАТ "Донецькоблгаз".

"29.03. 2021 р. ПАТ "Донецькоблгаз" отримало від Акціонерного товариства "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" повідомлення про припинення (обмеження) газопостачання з 01.04. 2021 р. для об’єктів ОКП "Донецьктеплокомуненерго" від 26.03. 2021 р. № 23/3-387-21 та ТОВ "Краматорськтеплоенерго" від 26.03. 2021 р. № 23/3-393-21", - йдеться в повідомленні.

У листах зазначається, що відповідно до вимог Положення про покладання спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку, затвердженого постановою Кабміну від 19.10.2018 №867 постачання природного газу виробникам теплової енергії здійснюється у разі виконання умов, визначених 11 пунктом Положення.

"У зв'язку за тим, що ваше підприємство не виконує жодної з вимог пункту 11 Положення щодо розрахунків, Компанія не має правових підстав для постачання природного газу (включення вашого підприємства в реєстр споживачів постачальника на інформаційній платформі Оператора ГТС) у квітні 2021 року", - йдеться в листах.

Читайте також: Нафтогаз визначив ціну на газ для населення у квітні

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня у Нафтогазі заявили, що 56 підприємств теплоенергетики не виконують жодної з вимог для отримання газу в межах спецобов’язків (ПСО) та заборгували НАК "Нафтогаз України" понад 820 млн грн.

Нафтогаз попередив, що указані виробники теплової енергії ставлять під загрозу опалювальний сезон в 15 регіонах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-