Fitch підтвердило рейтинг Нафтогазу, прогноз «стабільний»

Fitch підтвердило рейтинг Нафтогазу, прогноз «стабільний»

Укрінформ
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг НАК "Нафтогаз України" на рівні "B". Прогноз по рейтингу - "стабільний".

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресреліз Fitch

«Підтвердження рейтингів відображає триваюче зрівняння рейтингів "Нафтогазу" з рейтингами України ("B"/"стабільний") відповідно до критеріїв рейтингу компаній, пов'язаних з державою. Це відображає сильні зв'язки Нафтогазу з державою», - йдеться у повідомленні.

При цьому Fitch оцінив автономний кредитний профіль "Нафтогазу" на рівні "b-", що «в основному відображає волатильність операцій після поділу, невизначеність щодо регулювання внутрішніх цін і можливість стягнення дебіторської заборгованості при слабшій внутрішній економіці і валютних ризиках».

Читайте також: Fitch назвало терміни відновлення економіки України

«Ми очікуємо, що ліквідність опиниться під тиском через очікувані високі капітальні витрати, оскільки Нафтогаз інвестує в свою ресурсну базу, щоб згодом зупинити зниження видобутку газу», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту України в іноземній валюті на рівні "B" зі стабільним прогнозом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-