Українська ГТС готова транспортувати понад 140 мільярдів кубометрів газу на рік – Прем’єр

Українська ГТС готова транспортувати понад 140 мільярдів кубометрів газу на рік – Прем’єр

Укрінформ
У разі запуску Північного потоку-2 це означатиме для України не лише недоотримання кількох мільярдів євро річного доходу, а й порушує енергетичну безпеку ЄС і створює економічні передумови щодо продовження фінансування агресивних дій російської влади стосовно України.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю німецькій газеті «Більд» сказав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, повідомляє Урядовий портал.

"Позиція Києва залишається незмінною: це, передусім, політичний проект, який від початку не мав комерційної доцільності. Українська ГТС готова транспортувати понад 140 млрд кубометрів газу на рік, у 2020 році нею в бік Європи пішло 55,8 млрд кубів російського газу. Це найкоротший транзитний шлях блакитного палива у Європу. Відповідно – це найдешевша ціна за транзит. Крім того, Україна завжди була надійним транзитером. Запуск ПП2, якщо до цього все ж дійде, означатиме для нас не лише недоотримання кількох мільярдів євро річного доходу. Це порушує енергетичну безпеку ЄС в першу чергу і створює економічні передумови щодо продовження фінансування агресивних дій російської влади щодо України зокрема", - сказав Шмигаль.

Читайте також: США мають зробити все, щоб Nord Stream 2 не був завершений – Гербст

Він підкреслив, що Україна підтримує санкційну політику проти запуску газогону.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час 4-го Українсько-Німецького економічного форуму, коментуючи повідомлення про нібито готовність Німеччини інвестувати більше в Україну в обмін на відмову США від санкцій проти проєкту Північний потік-2, заявив, що санкційна політика і перспективи розвитку українсько-німецької співпраці в галузі зеленої енергетики не пов’язані між собою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-