Монополіста цифрового телебачення «Зеонбуд» перевірять - Радбез

Монополіста цифрового телебачення «Зеонбуд» перевірять - Радбез

Укрінформ
Найближчим часом відбудеться перевірка компанії «Зеонбуд», яка є монополістом на ринку цифрової ефірної мережі наземного телебачення.

Відповідне рішення ухвалене під час засідання Ради національної безпеки та оборони у п’ятницю, повідомив на брифінгу секретар РНБО Олексій Данілов, передає Укрінформ.

«Робота компанії «Зеонбуд», яка має монопольне становище останні 11 років на території України. Було піднято протокольне доручення з приводу цього питання. Найближчим часом відбудеться перевірка цього монополіста», - сказав він.

Читайте також: РНБО ввела санкції проти 19 компаній у сфері надрокористування

Як відомо, компанія «Зеонбуд» є оператором, що займався будівництвом цифрової ефірної мережі наземного телебачення в Україні стандарту DVB-T2. Мережа містить 32 телевізійних програми: 4 мультиплекси по 8 програм в кожному.

Загальна кількість передавачів - 664 у 166 населених пунктах України. Потенційна аудиторія сягає 12 мільйонів глядачів з 30 000 населених пунктів.

За структурою власності це офшорна компанія. Її власники з осені 2014 року ведуть переговори про продаж компанії. У 2015 році група народних депутатів зареєструвала в парламенті законопроєкт №3575 про націоналізацію ТОВ «Зеонбуд», але він не був підтриманий.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-