Малий бізнес: Саакашвілі каже, що з Трудового кодексу приберуть «радянщину»

Малий бізнес: Саакашвілі каже, що з Трудового кодексу приберуть «радянщину»

Укрінформ
В Україні планують спростити трудове законодавство для малого та середнього бізнесу, запровадивши, зокрема, договірний режим відносин між роботодавцем і працівниками.

Про це на брифінгу за підсумками засідання Національної ради реформ повідомив голова Виконавчого комітету реформ цієї ради Міхеіл Саакашвілі, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми для малого і середнього бізнесу - для всіх підприємств, де менш як 250 працівників, забираємо... норми Трудового кодексу, які діють з радянських часів і які ще більше погіршилися в період незалежності України... Трудовий кодекс буде в 5 разів тоншим. Це означає, що малий і середній бізнес звільниться від великих обов'язків перед державними органами", - заявив Саакашвілі.

Згідно з повідомленням Офісу Президента, пропонується запровадження договірного режиму відносин між роботодавцем і працівниками, що полегшить роботодавцям ведення кадрових питань, адже більшість із них буде врегульована трудовим договором.

Читайте також: Нацрада реформ підтримала ідею автоматизації розмитнення авто - Саакашвілі

В ОП наголошують, що це сприятиме збільшенню гнучкості ринку праці та кількості офіційно працевлаштованих осіб і зменшенню «тіньової» зайнятості, підвищенню надходжень до бюджету завдяки легалізації праці та стійкому економічному зростанню. Очікується, що буде подолано корупцію під час перевірок бізнесу з питань трудових відносин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-