На Запорізькій АЕС проходить інспекція МАГАТЕ

На Запорізькій АЕС проходить інспекція МАГАТЕ

Укрінформ
Інспектори Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) проводять чергову планову інспекцію енергоблока №1, що знаходиться в плановому середньому ремонті та сухого сховища відпрацьованого ядерного палива (ССВЯП).

Про це повідомляє пресслужба ЗАЕС, передає Укрінформ.

Під час місії на Запорізькій АЕС інспектори МАГАТЕ на енергоблоці проведуть перевірку ядерних матеріалів у басейні витримки до відправлення відпрацьованих тепловиділяючих збірок (ВТВЗ) на майданчик ССВЯП та технічне обслуговування систем спостереження МАГАТЕ. На майданчику зберігання встановлять металеві печатки на вентильовані контейнери зберігання (ВКЗ-ВВЕР) та між ВКЗ-ВВЕР, що надійдуть з енергоблока №1, перевірять облікові, експлуатаційні та звітні документи.

Інспекція проходить у рамках міжнародної угоди між Україною та МАГАТЕ для виконання договору про нерозповсюдження ядерної зброї. Мета інспекції - перевірка відсутності незаявленого ядерного матеріалу.

Читайте також: Фахівців МАГАТЕ не пускають до ядерних об'єктів на окупованому Донбасі - Кравчук

МАГАТЕ - єдиний у світі міжнародний інспектор з питань ядерних гарантій та контролю в сфері цивільних ядерних програм. Мета контролю - не допустити передачі ядерних матеріалів, що використовуються в ядерних установках, розташованих в 70 країнах світу, на військові цілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-