У ДТЕК пояснили плани щодо закриття шахт

У ДТЕК пояснили плани щодо закриття шахт

Укрінформ
Компанія ДТЕК під час закриття шахт керується тими ж міркуваннями, що і на будь-яких інших вугледобувних підприємствах, - наявністю придатних для видобутку покладів вугілля і безпекою.

Про це йдеться у наданому Укрінформу коментарі ДТЕК з приводу заяви шахтарських профспілок про незгоду із закриттям шахт на Західному Донбасі.

"Шахти об'єднання ДТЕК Павлоградвугілля, як і будь-які інші вугледобувні підприємства, мають свій обмежений термін роботи через вироблення свого ресурсу", - підкреслюють у ДТЕК.

Так, за даними компанії, через закінчення відпрацювання придатних для ефективного видобутку вугілля запасів, вже цього року завершиться робота шахт Благодатна і Сташкова. Потім, у 2024-2025 роках - шахт Степова і Ювілейна.

"Частину запасів шахти Ювілейна недоцільно видобувати у зв'язку з погіршенням гірничо-геологічних умов, зокрема, збільшення газорясності, що призводить до суттєвого зростання ризиків для життя і здоров'я шахтарів", - відзначають у ДТЕК.

В цілому, до 2030 року видобуток вестиметься на 6 з 10 шахт у зазначеному регіоні. Планується видобути понад 140 млн тонн вугілля.

Читайте також: «Тарифна комісія» оштрафувала Енергоатом і ДТЕК майже на ₴2 мільйони

"Компанія ДТЕК перебуває в постійному діалозі з профспілковими організаціями, в тому числі створено спільні робочі групи і щодо стратегії роботи шахт, і щодо стратегії розвитку регіону зі зниженням залежності від вугільної галузі. ДТЕК відкрито говорить про свої плани і, як один з показників, вчора про стратегію розвитку ДТЕК Павлоградвугілля компанія розповіла широкій громадськості на пресконференції директора Павлоградвугілля Сергія Вороніна", - повідомили в компанії.

Також, у ДТЕК запевняють, що всім співробітникам підприємств, які закриваються, пропонуються нові робочі місця на інших шахтах компанії.

Як повідомляв Укрінформ з посиланням на Профспілку працівників вугільної промисловості, шахтарські профспілки заявили про кулуарність розгляду планів щодо закриття шахт на Західному Донбасі і висловили рішучий протест щодо намірів ДТЕК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-