АРМА заявляє про можливе руйнування Межигір'я

АРМА заявляє про можливе руйнування Межигір'я

Укрінформ
Передача резиденції "Межигір'я" в управління до закінчення огляду всього майна, що входить до резиденції, може призвести до руйнування комплексу.

Про це під час пресконференції повідомив тимчасово виконуючий обов'язки голови Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, (АРМА) Віталій Сигидин, передає кореспондент Укрінформу.

"Якщо ми зараз оголосимо конкурс по відбору управителя і передамо йому лише те майно, яке є в ухвалі (суду - ред.), це призведе до руйнування комплексу", - сказав він.

За словами Сигидина, нині активізована робота щодо перевірки "Межигір'я". "Це величезна кількість різних активів. Це і рухоме майно, і земельна ділянка, багато нежитлових будівель", - пояснив він.

Читайте також: АРМА оголосило конкурс з відбору оцінювача «Сухолуччя»

Сигидин зазначив, що утримання Межигір'я потребує значних коштів. На даний момент у комплексі знаходиться громадська організація, якій активи були передані на відповідальне зберігання. Офіційної інформації про господарську діяльність цієї організації в АРМА немає.

Як повідомлялося, раніше АРМА заявляло про неможливість оголосити конкурс на управління “Межигір’ям”, доки не отримає всіх активів резиденції.

У 2017 році Департамент спецрозслідувань Генпрокуратури передав АРМА документи про рухоме майно резиденції "Межигір'я", яке арештоване у рамках кримінальної справи.

Печерський районний суд Києва у липні 2015 року наклав арешт на майно резиденції "Межигір'я", де раніше мешкав експрезидент Віктор Янукович.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-