МЗС допомагатиме аграріям у переході до Європейського зеленого курсу - Кулеба

МЗС допомагатиме аграріям у переході до Європейського зеленого курсу - Кулеба

Укрінформ
Європа не розглядає як партнерів країни, які не беруть участі у Європейському зеленому курсі.

На цьому наголосив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час круглого столу «Український агросектор в умовах Європейського зеленого курсу: виклики та можливості», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якщо ти не береш участі у Європейському зеленому курсі, то Європа просто не вбачає тебе як партнера. Цей Зелений курс є і викликом, і можливістю, і наше завдання всі виклики перетворити на можливості і знизити ризики для нашої держави», - сказав Кулеба.

За його словами, МЗС допомагатиме аграріям у переході до Європейського зеленого курсу та вирішенні пов'язаних із цим проблем.

«Ви як професіонали чудово розумієте важливість кліматичного забруднення у сільському господарстві, і пандемія прискорила ці процеси. Тому в усьому, що стосується залучення можливостей світу для пом'якшення цього переходу, українська дипломатія голова співпрацювати з вами. І так само зміцнювати позиції України у світі як держави, яка є гарантом світової продовольчої безпеки», - наголосив міністр.

На його переконання, для країни, яка пережила Голодомор, утвердитися в світі як гарант продовольчої безпеки – це історичне досягнення, яке знаменуватиме повний розрив з трагічним минулим. «Ми маємо перейти у фазу, що ми не лише себе забезпечуємо, але можемо забезпечити і світ», - заявив Кулеба.

У цьому контексті він підкреслив, що населення світу збільшується, і попит на харчування, в тому числі органічне, також зростатиме.

Читайте також: Українські дипломати закликають бізнес брати участь у закупівлях системи ООН

Глава МЗС запевнив, що очолюване ним відомство співпрацюватиме з відновленим Міністерством аграрної політики та продовольства в усіх сферах. Він також зазначив, що разом із Держспоживслужбою протягом 2020 року вдалося налагодити тісну взаємодію і відкрити три нові ринки для українських виробників харчових продуктів.

За словами очільника МЗС, важливо побудувати синергію між органами влади і агробізнесом для адаптації до вимог Європейського зеленого курсу.

Він також відзначив сталий тренд у світі на відмову від імпорту сільського господарства там, де це можливо.

«Тому питання номер два – це диверсифікація українського агроекспорту, мінімізація залежності від конкретних ринків. Це дуже серйозний виклик. МЗС готовий співпрацювати з конкрентними компаніями, для того щоб сприяти їм на світових ринках», - наголосив Кулеба, зауваживши, що лише спільно можна досягнути цих результатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-