Зробили важливий крок до будівництва першого платного автобану в Україні - Шмигаль

Зробили важливий крок до будівництва першого платного автобану в Україні - Шмигаль

Укрінформ
Укравтодор зможе найближчим часом оголосити конкурс для відбору інвестора для будівництва дороги "Краковець-Броди-Рівне" на умовах державно-приватного партнерства (концесії).

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив під час підписання Меморандуму щодо підготовки пропозиції про здійснення державно-приватного партнерства щодо проєкту будівництва та експлуатації автомобільної дороги за маршрутом Краковець-Броди-Рівне, повідомляє Укрінформ з посиланням на Урядовий портал.

«За словами Дениса Шмигаля, такий крок дозволить Державному агентству автомобільних доріг найближчим часом оголосити відкритий конкурс для відбору приватного інвестора для будівництва дороги за відповідним маршрутом (за винятком ділянки Північного обходу м. Львів)», - йдеться у повідомленні.

Шмигаль підкреслив, що використання механізму державно-приватного партнерства дасть змогу активніше залучати інвестиції у розбудову якісної дорожньої мережі в Україні. За його словами, залучення інвестицій приватних інвесторів допоможе не лише створити нові робочі місця та сприятиме економічному розвитку, а й дозволить зробити дороги комфортними та безпечними для українців у довгостроковій перспективі.

Читайте також: Шмигаль: Цього року ми хочемо отримати перший концесійний автобан

Також Прем'єр-міністр висловив сподівання, що через кілька років Київ буде поєднаний із країнами Європейського Союзу сучасною автомобільною дорогою першої категорії.

Як повідомлялося, Укравтодор у 2021 році в рамках програми "Велике будівництво" планує оновити 20% основної мережі доріг України і розглядає можливість залучити для цього додаткові фінансові джерела. Зокрема, йдеться про державно-приватні партнерства.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-