Уряд схвалив проєкт Стратегії економічної безпеки до 2025 року

Уряд схвалив проєкт Стратегії економічної безпеки до 2025 року

Укрінформ
Кабінет Міністрів схвалив проєкт акту "Про Стратегію економічної безпеки на період до 2025 року", що має на меті визначення стратегічного курсу державної політики у сфері забезпечення економічної безпеки.

Як передає кореспондент Укрінформу, дане рішення було прийнято на засіданні уряду.

"Проєкт акту розроблено з метою визначення стратегічного курсу державної політики у сфері забезпечення економічної безпеки, досягнення основних національних, економічних інтересів та забезпечення економічного суверенітету, - сказав міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко.

За його словами, в результаті виконання стратегії буде впроваджено прозору систему постійного моніторингу економічної стійкості та щорічну оцінку стану економічної безпеки.

Також, зазначив міністр, буде підвищено ефективність реалізації державної політики у сфері забезпечення економічної безпеки і політичну відповідальність за її результати.

"У складі стратегії затветджується табло індикаторів економічної безпеки, яким визначено критичні межі та цільові орієнтири за індикаторами основних складових економічної безпеки", - сказав Петрашко.

Читайте також: Кабмін затвердив економічну стратегію до 2030 року

У контексті досягнення основних національних економічних інтересів реалізація Стратегії зорієнтована на: створення стійкої конкурентоспроможної, соціально відповідальної ринкової економіки та умов для випереджаючого розвитку науково-технічного потенціалу країни.

Дана Стратегія також зорієнтована на досягнення сталого розвитку, рівня життя населення та соціально-політичної стабільності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-