Центренерго перейшло на прямі поставки вугілля з державних шахт

Центренерго перейшло на прямі поставки вугілля з державних шахт

Укрінформ
Між ПАТ "Центренерго" і державними шахтами вже укладені прямі договори на поставку 893 тис. тонн вугілля за ціною 1 650 грн/т, відвантаження за ними почалося 4 березня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба генеруючої компанії.

Зазначається, що спільне рішення про прямі, без залучення посередників, поставки вугілля державних шахт на Центренерго напрацювали під час наради в Міністерстві енергетики за участі керівників компанії і Фонду державного майна України, після чого погодили його також із директорами вугледобувних підприємств.

"Усі наступні контракти на постачання вугільного палива для ПАТ "Центренерго" також будуть укладатися напряму. Такі кроки здійснюються в рамках виконання п’яти основних завдань, поставлених новому керівництву компанії Фондом держмайна України", - заявили в компанії.

Як повідомляв Укрінформ, 26 лютого 2021 року стало відомо, що на пропозицію ФДМУ Кабінет Міністрів призначив нового виконуючого обов'язки генерального директора ПАТ «Центренерго» - Юрія Власенка, увільнивши від виконання обов'язків Олександра Корчинського. Кінцева мета повної зміни складу дирекції та в. о. генерального директора ПАТ "Центренерго" - це приватизація однієї з найбільших сучасних компаній електроенергетичної галузі України.

Читайте також: ФДМУ: оновлене керівництво Центренерго має виконати п'ять завдань

У січні 2021 року Господарський суд міста Києва скасував наказ Фонду держмайна від 13 грудня 2018 року, тим самим фактично вказав у своєму рішенні на необхідність завершення розпочатих три роки тому процедур приватизації ПАТ "Центренерго". Завершення процедури приватизації передбачає продаж державного пакета акцій товариства не менш як за 5,98 млрд грн.

Центренерго є одним із найбільших сучасних підприємств електроенергетики не лише в Україні, а й у Європі. У загальному обсязі виробництва електроенергії України частка компанії становить близько 8%, в структурі теплової генерації – близько 18%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-