Уже в березні Укравтодор почне будувати дорогу до Одеського морпорту

Уже в березні Укравтодор почне будувати дорогу до Одеського морпорту

Велике будівництво
Укрінформ
Нова дорога до Одеського морського порту, яка буде побудована за програмою Президента "Велике будівництво", з'єднає порт із трасою М-28 Одеса - Южний в обхід міських вулиць. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодору) у Фейсбуці.

Проєкт передбачає будівництво 5,3 км цементобетонної дороги за посиленою технологією, а також спорудження нової естакади. Окремо планується створити майданчик для відстою великовантажного автотранспорту на 300 вантажівок і майданчик Weight-in-Motion для контролю за дотриманням вагових норм.

В агентстві нагадали, що нині маршрут до порту проходить територією приватного підприємства, яке з 2016 року збирає оплату з кожної вантажівки, що заїжджає або виїжджає з порту.

Напередодні плани Укравтодору побудувати нову державну дорогу до Одеського морського порту підтримали у Європейській бізнес- асоціації (ЕВА).

«Асоціація підтримує реалізацію проєкту, а також усі інші кроки органів державної влади та місцевого самоврядування, спрямовані на забезпечення належного, безоплатного та безпечного в’їзду та виїзду вантажного транспорту на територію Одеського морського порту у найкоротші терміни», - йдеться в зверненні ЕВА до українського уряду.

Асоціація також закликала забезпечити виділення землі під будівництво нової дороги та повне фінансування проєкту, яке становить 2,2 млрд грн.

Читайте також: Укравтодор готовий допомогти київській владі оновити мости

Як повідомляв Укрінформ, заступник голови Офісу Президента України, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко зазначив, що до програми можуть бути включені об'єкти, які має оновлювати місцева влада у разі, якщо вона не може самостійно завершити будівництво чи ремонт.

Зокрема, за його словами, київська влада повинна виходити на діалог з Укравтодотором і обговорювати співпрацю з добудови чи ремонту столичних мостів.

Роботи з добудови Дарницького мосту розпочнуться вже влітку 2021 року. Сам об'єкт залишиться на балансі АТ "Укрзалізниця", а Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) надаватиме управлінську та операційну допомогу для його добудови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-