Ціна продажу майна підприємства Укрспирту у ході торгів зросла майже у 5 разів

Ціна продажу майна підприємства Укрспирту у ході торгів зросла майже у 5 разів

Укрінформ
Онлайн-аукціон з приватизації окремого майна Вишняківського місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП «Укрспирт» (спиртове виробництво) відбувся 4 березня; за його результатами до держбюджету мають надійти 101,2 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Фонду державного майна України.

Зазначається, що за актив на відкритих торгах змагалися 6 учасників, які збільшили ціну у 4,8 раза – зі стартових 21,18 млн грн до 101,21 млн грн.

У Фонді нагадали, що об'єкт розташований в селі Вишняки Хорольського району Полтавської області, був заснований ще в 1776 році та модернізований в 2015-му. Успішна приватизація цього активу є частиною демонополізації спиртової галузі, що стартувала у 2020 році.

Як наголошується, прозора приватизація спиртових активів відкриває нові можливості як для країни, так і для учасників аукціонів. Інвестори разом із правом власності на об’єкти спиртової галузі отримують ексклюзивну можливість стати першими учасниками нового ринку. Держава отримає надходження до бюджету, інвестиції в модернізацію виробництва, нові робочі місця.

Як повідомлялось, із 15 жовтня 2020 року в Україні почалася приватизація підприємств ДП «Укрспирт». Загалом на приватизацію держава виставить 41 місце провадження діяльності, що входять до держпідприємства «Укрспирт», та ще 37 об’єктів концерну «Укрспирт».

Читайте також: Чотири підприємства Укрспирту передали до ФДМУ для приватизації

Лише від приватизації 41 об'єкта ДП «Укрспирт» Фонд держмайна України очікує отримати близько 2 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-