Незалежна профспілка гірників просить Раду розібратися з боргами «Львіввугілля»

Незалежна профспілка гірників просить Раду розібратися з боргами «Львіввугілля»

Укрінформ
Лідери регіональної організації Незалежної профспілки гірників України м. Червонограда звернулися до Верховної Ради з проханням втрутитись у ситуацію щодо невиплати заробітної плати шахтарям й не допустити економічної та соціальної кризи на Львівщині.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Незалежна профспілка гірників України.

Зазначається, що ДП «Львіввугілля» потерпає від дефіциту коштів, зумовленого неналежними розрахунками державних компаній-споживачів енергетичного вугілля, які заборгували підприємству за відвантажену продукцію 287,658 млн грн.

Торік у грудні головний споживач вугільної продукції ДП «Львіввугілля» - ПАТ «Центренерго» - відмовилося від неї. Держпідприємство змушене було постачати енергетичне вугілля єдино можливому його споживачу – ТОВ «Укрвуглезбагачення Груп». Згідно з укладеним із ним договором, ДП «Львіввугілля» протягом січня-лютого ц. р. постачило ТОВ «Укрвуглезбагачення Груп» 118 799 тонн вугільного концентрату на суму 203,6 млн грн. Проте споживач сповна не розрахувався за відвантажену йому вугільну продукцію, залишивши борг у сумі 123,6 млн грн.

Читайте також: Рада утворила ТСК для розслідування причин збитковості вугільних підприємств

На неодноразові звернення й претензії держпідприємства споживач не відреагував. Вдалося встановити, що причиною виникнення зазначеної заборгованості ТОВ стали невчасні розрахунки кінцевого споживача вугільної продукції – ПАТ «Центренерго».

"Зараз відповідальні особи – менеджери підприємств-боржників перестали виходити на зв'язок, залишивши ДП «Львіввугілля» сам на сам з проблемами, що виникли через борг за відвантажене вугілля. Залишившись без коштів, підприємство не має змоги виплачувати заробітну плату й забезпечувати нормальну роботу підприємства. За свою важку і небезпечну працю гірники отримали лише 27% заробленого за січень", - пояснили в профспілці.

Читайте також: Шмигаль розповів про «слабку ланку» уряду і чим тут зарадить Вітренко

Наголошується, що шахтарі Львівщини, у разі невиплати їм заробітної плати за січень до 9 березня, обіцяють вдатися до акцій протесту у регіоні й столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-