Україна починає весну з рекордними запасами газу в сховищах

Україна починає весну з рекордними запасами газу в сховищах

Інфографіка
Укрінформ
У підземних сховищах газу (ПСГ) зберігаються рекордні запаси - понад 18 млрд кубометрів, що є найвищим рівнем наповнення за минулі десять років.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Укртрансгазу.

"Станом на 1 березня запас природного газу у підземних газосховищах становить 18,03 млрд куб. м газу. Це на 13% перевищує показники минулого року", - йдеться у повідомленні.

З початку опалювального сезону із газосховищ відібрали (за оперативними даними) 10,23 млрд куб. м газу. При цьому відбір газу протягом лютого став найвищим за попередні вісім років, сягнувши позначки у 2,9 млрд куб. м газу. Протягом 16 днів поспіль ‒ з 6 по 21 лютого із газосховищ щодоби відбирали понад 100 млн куб. м газу.

Іноземні трейдери зберігають в режимі «Митний склад» 5,6 млрд куб. м газу. Це в 6,3 раза більше, порівняно з аналогічним періодом минулого року. З них у short haul режимі накопичено 4,1 млрд куб. м.

Компанії-резиденти зберігають в режимі «Митний склад» 0,55 млрд куб. м, що на 2,9% менше, ніж в аналогічний період 2020 року. З них обсяг газу, закачаного в ПСГ в режимі short haul, дорівнює 0,48 млрд куб. м.

Читайте також: Третина газу у сховищах України належить іноземним компаніям

«Цьогоріч останній місяць зими став одним із найактивніших періодів щодо темпів відбору природного газу. Зокрема, активну роль на українському газовому ринку відіграють нерезиденти. Вони не лише експортують газ, але і здійснюють між собою операції з купівлі-продажу газу в ПСГ в режимі Митного складу, а також реалізують свої запаси резидентам. Високий інтерес до наших ПСГ з боку іноземних гравців доводить, що ми обрали правильну стратегію взаємодії із замовниками-нерезидентами», – зазначив т.в.о. генерального директора Укртрансгазу Сергій Перелома.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-