«Тарифна» комісія проведе позапланову перевірку Енергоатома

«Тарифна» комісія проведе позапланову перевірку Енергоатома

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) ухвалила рішення провести невиїзну позапланову перевірку НАЕК «Енергоатом» щодо недостатнього відпуску «Гарантованому покупцю» електроенергії для потреб населення.

Як передає кореспондент Укрінформ, відповідне рішення було ухвалене на засіданні НКРЕКП 3 березня.

"За зверненням ДП "Гарантований покупець"попередньо було запропоновано позапланову виїзну перевірку "Енергоатома" щодо виконання зобов'язань в рамках ПСО. Пропонуємо захід змінити на позаплановий невиїзний, тому, що методологія перевірки "Енергатома" вже відпрацьована. Ми вже знаємо, які документи запитати і як їх дослідити", - сказала на засіданні член НКРЕКП Ольга Бабій.

При цьому, як випливає зі слів голови НКРЕКП Валерія Тарасюка, проведення такої перевірки потрібне для офіційного фіксування порушення.

"Не знаю, чи варто взагалі проподити перевірки. Нам все відомо", - зазначив Тарасюк.

Водночас, за словами Бабій, йдеться про системне порушення, яке має бути обов'язково зафіксоване офіційно. Адже якщо енергетичний регулятор зафіксує подібні порушення двічі, компанія може бути позбавлена ліцензії.

Згідно з оприлюдненим проєктом рішення, йдеться про недостатній відпуск «Гарантованому покупцю» електроенергії для потреб населення - на 5,9% менше від необхідного.

Читайте також: «Тарифна» комісія має намір оштрафувати сім газзбутів та облгаз

Так, зокрема, підприємство повідомляє, що на електронному аукціоні на лютий 2021 року ДП «НАЕК «Енергоатом» продало «ГарПоку» електричну енергію в обсязі 3 498 тис. МВт-год, що менше від необхідного обсягу (3 715 тис. МВт-год). Аналогічне звернення до НКРЕКП від "Гарантованого покупця" надходило і з приводу продажу на січень 2021 року, коли Енергоатом продав обсяг, менший за необхідний на 19,5%, - 3 253 тис. МВт-год.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні розгляду цього питання на засіданні НКРЕКП, "Енергоатом" продав ДП «Гарантований покупець» на березень цього року 3,56 млн МВт-год електроенергії, тобто, увесь необхідний обсяг для повного покриття потреб населення України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-