Справа на мільйон: судитимуть посадовців держбанку, у якому зникли гроші клієнтів

Справа на мільйон: судитимуть посадовців держбанку, у якому зникли гроші клієнтів

Укрінформ
У Києві скеровано до суду обвинувальний акт відносно двох посадовців центрального відділення одного з державних банків за фактом заволодіння 1 млн гривень коштів клієнтів.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу Київської міської прокуратури.

Згідно з матеріалами слідства, посадовці банку впродовж майже 3-х років збагачувались за рахунок клієнтів. Так, використовуючи відомі їм логін і пароль, працівники банку отримали доступ до автоматизованої банківської системи. Надалі, ігноруючи процедуру надходження до банку заяв від клієнтів щодо закриття їх карткових рахунків, формували заяви на видачу готівки, підроблювали підписи клієнтів банку та проводили операції із зняття готівки через касу.

Жертвами оборудки стали близько 100 громадян, яким спричинено матеріальну шкоду на суму понад 1 млн грн.

За інформацією пресслужби Київської міської прокуратури, серед постраждалих - громадяни, які проживають на тимчасово окупованих територіях України та в районах проведення антитерористичної операції. Крім того, джерелом незаконного збагачення зловмисників стали рахунки померлих осіб.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими Голосіївського управління поліції ГУНП в місті Києві.

Як повідомляв Укрінформ, 19 лютого у Запоріжжі правоохоронці припинили діяльність шахрайського кол-центру із місячним оборотом у 2 млн грн.

За даними слідства, організувала діяльність центру 28-річна мешканка Запоріжжя. Його працівники, представляючись співробітниками служби безпеки банківських установ, отримували персональні дані фізичних осіб про банківські карти та рахунки – реквізити та CVV-код. Для цього вони використовували психологічні методи впливу та діяли по заздалегідь прописаній інструкції. Також користувалися програмою підміни телефонного номера, аби замаскувати свою діяльність.

Читайте також: Спецоперація у Києві: поліція затримала групу наркоторговців

Шахрайській «бізнес» щомісяця приносив організаторці до 2-х мільйонів гривень, які вона відповідно до функціоналу розподіляли між всіма учасниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-