Для експорту української продукції торік відкрились 12 нових ринків

Для експорту української продукції торік відкрились 12 нових ринків

Укрінформ
Для української продукції у 2020 році відкрито 12 нових ринків, погоджено 35 експортних сертифікатів та пройдено 2 аудити ЄС щодо системи оцінки державного контролю за виробництвом риби та рибних продуктів, м’яса птиці та продуктів з нього.

Як передає Укрінформ, про це заявила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька під час публічного звіту про роботу Служби за 2020 рік, повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби.

Магалецька зазначила, що протягом 2020 року тривала робота по відкриттю 100 нових ринків на шести континентах.

«Мова йде як про традиційних зовнішньоекономічних партнерів України – ЄС, Китай, США, Індію, так і про менш освоєні українськими експортерами ринки – Мексики, Австралії, Бразилії, Анголи тощо», - зазначила голова Держпродспоживслужби.

Також протягом 2020 року велася робота з укладення міжнародних договорів у сферах санітарних та фітосанітарних заходів та захисту споживачів з такими країнами: Бразилією, Алжиром, Індонезією, В’єтнамом, Іраном, Молдовою, Узбекистаном, Сербією, Ліваном, Грецією, Німеччиною, Швецією та Грузією.

Зазначається, що було підготовлено до підписання та отримано дозвіл Кабінету Міністрів України на підписання Угоди між Держпродспоживслужбою та Міністерством сільського господарства, лісництва і водних ресурсів Республіки Північна Македонія про співробітництво у сфері карантину та захисту рослин.

Читайте також: Україна торік експортувала насіння на рекордну суму - експерти

Наголошується, що наразі продовжується робота з міжнародними партнерами щодо розширення збуту по різних товарних позиціях, серед яких – продукція птахівництва, жива велика та дрібна рогата худоба, яловичина та свинина, молоко та молочні продукти, мед, яблука, лохина та черешня, горох та квасоля, цибуля, пшеничне борошно, риба та рибопродукти, репродуктивний матеріал.

Завданням Держпродспоживслужби є подолання технічних перешкод в торгівлі та забезпечення державних гарантій щодо дотримання вимог країн експортерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-