Турецька компанія відремонтує міжнародну трасу на Тернопільщині

Турецька компанія відремонтує міжнародну трасу на Тернопільщині

Укрінформ
Турецька компанія Onur відремонтує у Тернопільській області ділянку дороги міжнародного значення М-12.

Про це повідомила обласна Служба автомобільних доріг у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Служба автомобільних доріг у Тернопільській області та переможець тендеру на поточний середній ремонт автошляху М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка, компанія Onur, підписали договір. Турецький дорожній гігант відновить 47 км від Тернополя до Бережан», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ця ділянка – перший новий об’єкт "Великого будівництва" у 2021 році на Тернопільщині. Прокладання крупнозернистого асфальтобетону та інші дорожні роботи стартують у другій половині березня.

Під час ремонту відновлять 6 мостів та шляхопроводів, розташованих на автошляху М-12, у межах населених пунктів встановлять нове освітлення, буде облаштовано тротуари, огородження, водовідведення. Дорожню розмітку нанесуть холодним пластиком.

Компанія Onur успішно виконала кілька різних проектів з будівництва та реконструкції державних і місцевих доріг у Хорватії, Україні, Тунісі, Молдові, Омані, Екваторіальній Гвінеї та Туркменістані. За високу якість робіт отримала медаль за особливі заслуги від Президента України.

Читайте також: Укравтодор цьогоріч розпочне ремонт траси М-05 Київ-Одеса

Ремонт автошляху М-12 - один із пріоритетів президентської програми "Велике будівництво", адже разом з автошляхом М-04 він утворить новий маршрут, присвячений 30-ій річниці Незалежності України. Траса М-30 пролягатиме від Стрия (Львівська область) до Ізвариного (Луганщина) і стане найдовшою в Україні. Загальна довжина дороги становитиме 1392,3 км. Вона символічно “зшиє” Захід і Схід.

Як повідомлялося, національний проєкт "Велике будівництво" був ініційований Президентом Зеленським восени 2019 року. Мета проєкту – побудувати необхідні об’єкти інфраструктури по всій Україні. З 1 березня 2020 року в межах проєкту на понад 300 об’єктах одночасно розпочалися будівельні роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-