Запаси вугілля на складах ТЕС почали зростати - Укренерго

Запаси вугілля на складах ТЕС почали зростати - Укренерго

Укрінформ
Ситуація з вугіллям на теплових електростанціях залишається критичною, однак, станом на 1 березня, порівняно з початком минулого тижня його запаси на складах ТЕС збільшилися на 41,4% - до 425,6 тис. тонн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Укренерго.

"Ситуація із запасами вугілля на складах ТЕС залишається критичною. Однак, протягом минулого тижня, вперше за останні періоди, практично у всі дні на складах ТЕС накопичувалося більше вугілля, ніж було спрацьовано. Зокрема, в середньому за останні 10 днів поставки склали 76,8 тис. тонн, а витрати — 63,2 тис. тонн", - ідеться в повідомленні.

Загалом, станом на 1 березня порівняно з 22 лютого запаси вугілля на складах ТЕС (всіх марок) збільшилися на 41,4% - до 425,6 тис. тонн, із них газового вугілля — на 59% - до 303,4 тис. тонн, антрацитового - на 10,3% до 122,1 тис. тонн.

При цьому, як зазначили в компанії, вугілля на складах ТЕС є лише 50% від мінімально необхідних запасів.

В Укренерго навели й іншу статистику. Так, у порівнянні з початком листопада 2020 року запаси вугілля всіх марок на складах ТЕС зменшилися у 5,9 раза, з них газового вугілля – в 7 разів, антрацитового – втричі.

Читайте також: «Тарифна» комісія зменшила у п'ять разів штраф для Центренерго

22-28 лютого через значне збільшення середньодобової температури (з -6,7°С минулого тижня до 2°С) електроспоживання різко скоротилося - до 3,24 млрд кВт-год, що на 8,3% менше, ніж за попередній тиждень. При цьому в робочі дні це скорочення становило 7,7%, а у вихідні — 10%.

Жодних примусових відключень будь-яких категорій споживачів в останній тиждень лютого не було, наголосили в Укренерго.

Як повідомляв Укрінформ, з початку лютого в аварійний ремонт почали виходити енергоблоки ТЕС. Станом на 11 лютого в ремонті знаходилося 13 енергоблоків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-