ЄІБ надасть Україні €270 мільйонів на розвиток аеропорту «Бориспіль»

ЄІБ надасть Україні €270 мільйонів на розвиток аеропорту «Бориспіль»

Фото
Укрінформ
Європейський інвестиційний банк надасть Україні 270 мільйонів євро на модернізацію міжнародного аеропорту "Бориспіль".

Як передає Укрінформ, про це написав Премєр-міністр Денис Шмигаль у Телеграмі.

"ЄІБ надасть Україні 270 млн євро на модернізацію міжнародного аеропорту "Бориспіль". Кошти будуть спрямовані на покращення енергоефективності, авіаційної безпеки та операційної стійкості летовища", - написав він.

Шмигаль додав, що співпраця з ЄІБ дозволить поступово збільшити пасажиропотік в аеропорту "Бориспіль".

За повідомленням Урядового порталу, Шмигаль під час зустрічі з Президентом Європейського інвестиційного банку Вернером Хойєром наголосив, що Україна високо цінує активну роль ЄІБ у підтримці української економіки, державного та недержавного сектору і сподівається на розширення співпраці.

«Сподіваємося, що вже найближчим часом ЄІБ зможе представити новий семирічний мандат зовнішнього фінансування. Ми зацікавлені в розширенні подальшої співпраці, зокрема у сфері фінансування транспорту, енергетичного сектору та міської інфраструктури України», — сказав Прем’єр-міністр.

Читайте також: Україна отримає €50 мільйонів від ЄІБ на COVID-вакцини та холодильне обладнання

Президент ЄІБ зі свого боку підкреслив, що Європейський інвестиційний банк, як банк ЄС, глибоко відданий підтримці сусідів із регіону Східного партнерства та, зокрема, Україні. За його словами, у 2020 році ЄІБ зробив рекордні інвестиції в Україну на суму понад 1 млрд євро.

Як повідомляв Укрінформ, пасажиропотік міжнародного аеропорту «Бориспіль» за 10 місяців минулого року знизився на 65%, порівняно з відповідним періодом попереднього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-