Енергоатом сплатив Westinghouse €12,5 мільйона за ядерне паливо

Енергоатом сплатив Westinghouse €12,5 мільйона за ядерне паливо

Укрінформ
ДП «НАЕК «Енергоатом», в рамках існуючих фінансових зобов’язань, здійснило оплату на адресу компанії Westinghouse Electric Sweden AB в загальному обсязі 12,5 млн євро. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДП "НАЕК "Енергоатом".

Зазначається, що незважаючи на постійний дефіцит обігових коштів Енергоатом своєчасно розрахувався з компанією Westinghouse Electric Sweden AB за ядерне паливо.

«Виконання фінансових зобов’язань за постачання ядерного палива виробництва Westinghouse підтверджує прихильність Енергоатома довгостроковому плідному співробітництву між компаніями», - наголошують у Енергоатомі.

Westinghouse Electric Sweden AB є стратегічним партнером ДП «НАЕК «Енергоатом». Співробітництво між компаніями дозволило диверсифікувати джерела постачання ядерного палива для українських АЕС та зміцнити енергетичну безпеку України.

Читайте також: Енергоатом і Westinghouse підписали новий контракт на постачання ядерного палива

Наразі ядерне паливо виробництва Westinghouse експлуатується на 6 з 15 енергоблоків атомних електростанцій України. Планується впровадити його й на енергоблоці №3 Рівненської АЕС.

Планується, що кількість енергоблоків, до активних зон яких завантажуватимуть виключно паливо Westinghouse, збільшиться до 2025 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-