АрселорМіттал торік скоротив виробництво металургійної продукції

АрселорМіттал торік скоротив виробництво металургійної продукції

Укрінформ
За підсумками 2020 року ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» скоротило виробництво чавуну на 6,9%, сталі - на 12,1% - до 4,9 млн тонн та 4,7 млн тонн відповідно. У 2019 році цих видів продукції було вироблено по 5,3 млн тонн.

Про це свідчать дані, оприлюднені на сайті підприємства.

Виробництво прокату торік скоротилося на 7,6% - до 4,3 млн тонн (у 2019 році було 4,7 млн тонн).

"Результати виробництва у 2020 році, безпрецедентно складному для усього бізнесу, виявилися все ж кращими за усі песимістичні прогнози. Рівень виробництва основних видів продукції - чавуну, сталі, прокату - дійсно істотно знизився, але при цьому вдалося досягти високих показників з видобутку руди та відвантаження залізорудного концентрату. За підсумками року виробничий план гірничого департаменту було перевиконано, чому посприяли як кон'юнктура ринку, так і модернізація дробильно-збагачувального комплексу", - прокоментував генеральний директор «АрселорМіттал Кривий Ріг» Мауро Лонгобардо.

За його словами, швидке відновлення ділової активності у другому півріччі допомогло підприємству мінімізувати втрати у виробництві та відвантаженні готової продукції.

На підприємстві успішно освоїли виробництво нових профілів на дрібносортному стані №3, що дозволило оптимізувати роботу та зупинити дрібносортний стан №1.

"Ми виконали свої обіцянки у контексті екологічних зобов'язань - зупинили двохванний сталеплавильний агрегат №6 мартенівського цеху та вивели з експлуатації першу ділянку блюмінга. Триває робота з модернізації основних технологічних агрегатів, як, приміром, масштабна реконструкція другого агломераційного цеху", - додав Лонгобардо.

Він висловив упевненість, що 2020 рік став поворотним для «АрселорМіттал Кривий Ріг» на шляху до оновлення потужностей та екотрансформації.

Як повідомляв Укрінформ, ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» у червні 2020 року завершило капітальний ремонт розливальної машини №4 доменного цеху №1 вартістю майже 20 млн грн.

Читайте також: АрселорМіттал відкидає звинувачення в ухиленні від сплати податків

ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" – одне з найбільших металургійних підприємств в Україні. Компанію ArcelorMittal утворено 2006 році шляхом злиття люксембурзької компанії Arcelor та індійської Mittal Steel, що належить індійському бізнесмену Лакшмі Мітталу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-