НБУ у III кварталі надав інформацію про підозрілі операції клієнтів 7 банків

НБУ у III кварталі надав інформацію про підозрілі операції клієнтів 7 банків

Укрінформ
Національний банк у III кварталі направив правоохоронцям інформацію про підозрілі операції клієнтів 7 банків.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

Національний банк України у III кварталі 2020 року продовжував надавати правоохоронним органам відомості, що можуть свідчити про організовану злочинну діяльність. Ці дані були отримані під час перевірок з питань фінансового моніторингу та дотримання вимог валютного законодавства.

Так, станом на 30 вересня 2020 року до правоохоронних органів надіслано за результатами перевірок з питань фінансового моніторингу 5 листів з інформацією про підозрілі фінансові операції клієнтів банків на загальну суму понад 7,36 млрд грн та близько 24,9 млн дол. США. Також упродовж III кварталу 2020 року за результатами перевірок з питань валютного нагляду надіслано 5 листів про фінансові операції, що можуть свідчити про організовану злочинну діяльність та великомасштабні операції клієнтів банків на загальну суму понад 133 млн дол. США та 0,84 млн євро. Зокрема, 4 листи містять інформацію, отриману за результатами перевірок з питань фінансового моніторингу та валютного нагляду, й уключені до зазначеної вище кількості листів, яку Національний банк надіслав до Служби безпеки України за результатами перевірок з питань фінансового моніторингу.

Читайте також: НБУ надав трьом банкам рефінансу більш як на пів мільярда

Здебільшого надана правоохоронцям інформація стосувалася проведення клієнтами банків операцій, характер або наслідки яких дають підстави вважати, що вони можуть бути пов’язані з виведенням капіталів, легалізацією кримінальних доходів, переведенням безготівкових коштів у готівку, здійсненням фіктивного підприємництва, уникненням оподаткування тощо.

Як повідомляв Укрінформ, у II кварталі 2020 року Національний банк направив правоохоронцям інформацію про підозрілі операції клієнтів 3 банків та 2 небанківських фінансових установ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-