«Велике будівництво» не закінчиться після виборів - Президент

«Велике будівництво» не закінчиться після виборів - Президент

Укрінформ
Програма «Велике будівництво» не закінчиться після місцевих виборів.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський у посланні до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Велике будівництво", незважаючи на давню традицію української політики, не закінчиться після місцевих виборів. А стане ще масштабнішим. Крім нових доріг, шкіл, садочків і лікарень, ми почнемо реставрацію українських замків, театрів, музеїв, об'єктів культурної та архітектурної спадщини», - сказав Зеленський.

За його словами, це не просто назва чергової державної програми, адже всі бачать, що в країні дійсно іде велике будівництво.

«Ми "зшиваємо» Україну. Не лише ідеями. А й дорогами та мостами. Цього року – це 4 тисячі кілометрів доріг державного значення та 2 тисячі місцевого значення. 100 шкіл, 100 садочків, 100 спортивних об’єктів. 210 приймальних відділень з новітнім медичним обладнанням», - зазначив Президент.

Він звернув увагу на те, що чинну владу багато критикують за те, що закінчує деякі об’єкти попередньої влади.

«Більше того, ми закінчуємо об’єкти не лише попередньої влади, а й їхніх попередників і попередників їхніх попередників», - сказав він.

Читайте також: Україна потребує стратегію розвитку економіки, розраховану до 2030 року - Зеленський

Як приклади Зеленський навів лікарню «Охматдит», яка була відкрита після реконструкції влітку, та Запорізький міст – найвідоміший довгобуд країни.

Національний проєкт «Велике будівництво», ініційований Президентом Володимиром Зеленським, стартував 1 березня 2020 року, коли одразу на понад 300 об’єктах одночасно розпочалися будівельні роботи. У планах цього року — зведення та оновлення понад 100 шкіл, 100 садочків, 100 стадіонів та 200 нових приймальних відділень лікарень, 4000 км доріг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-