«АрселорМіттал Кривий Ріг» заклав перший камінь нової фабрики огрудкування

«АрселорМіттал Кривий Ріг» заклав перший камінь нової фабрики огрудкування

Фото
Укрінформ
На «АрселорМіттал Кривий Ріг» дали старт проєкту побудови нової фабрики огрудкування. Інвестиції у будівництва нової фабрики перевищать 250 млн доларів.

Як передає Укрінформ, про це повідомили у пресслужбі АМКР.

“Ця нова фабрика огрудкування і реконструкція 2-го аглоцеху є дуже важливим кроком у перетворенні металургії України у “зелену металургію”. Ми насправді говоримо з усіма підприємствами галузі, як зробити її “зеленою”, екологічною, менш шкідливою для наших мешканців. Чому саме цьому проєкту ми стільки приділяємо уваги, тому що людям буде легше дихати у цьому місті, у цій громаді, в нашій області. Ми завжди шукаємо баланс між зростанням економіки й екологічними наслідками, тому я дійсно радий, що ми спільними зусиллями цей баланс почали знаходити”, - зазначив під час урочистості голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

Заступник генерального директора з виробництва гірничого департаменту “АрселоМіттал Кривий Ріг” Володимир Теслюк розповів, яким буде новий об’єкт.

“У світі складна ситуація і багато підприємств згортають інвестиції, наше керівництво навпаки вирішило інвестувати найближчими роками у модернізацію підприємства понад 700 млн доларів. Це такі проєкти як будівництво нової фабрики огрудкування, яку ми сьогодні заклали, реконструкція найбільшої в Європі доменної печі №9, реконструкція газоочисного обладнання в конверторному цеху та реконструкція аглоцеху №2. Після того, як ми отримаємо перший наш залізорудний окатиш, ми справді закриємо нашу стару аглофабрику - мехцех, де 5 машин, закриємо аглоцех №1, це 6 машин, до того часу саме завершимо реконструкцію доменної печі. Усі ці проєкти дозволять на 78 тисяч тонн в рік знизити наші викиди в атмосферу”, - сказав Теслюк.

Читайте також: У Арселор Міттал занепокоєні занадто дорогою електроенергією в Україні

За його словами, це буде сучасна аглофабрика. Вже укладено контракт з відомою компанією Sinosteel, на кінець четвертого кварталу 2023 року будівництво об’єкта має бути завершене.

Читайте також: АрселорМіттал передав 50 мільйонів тонн металургійних шлаків для будівництва доріг

Передбачається, що нова аглофабрика буде виробляти 5 млн тонн окатишів у рік, потужність за годину — 621 тонна, будуть встановлені нові газоочисні та аспірація за європейськими екологічними стандартами.

На "АрселоМіттал Кривий Ріг" заклали підвалини нової аглофабрики / Фото: Тарасов Володимир. Укрінформ

Компанію ArcelorMittal утворено у 2006 році шляхом злиття люксембурзької компанії Arcelor та індійської Mittal Steel, що належить індійському бізнесмену Лакшмі Мітталу.

ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» є одним з найбільших виробників сталевого прокату в Україні, спеціалізується на виробництві довгомірного прокату, зокрема, арматури і катанки із звичайних і низьколегованих марок сталі, також виробляє агломерат, концентрат, кокс, чавун, сталь, сортовий і фасонний прокат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-