У Світовому Банку сказали, як пандемія COVID-19 вплине на добробут людей

У Світовому Банку сказали, як пандемія COVID-19 вплине на добробут людей

Укрінформ
Через всесвітню пандемію коронавірусу у 2020 році вперше за 20 років зросла кількість вкрай бідних людей, цього року число таких осіб збільшилося на 88 – 115 мільйонів.

До кінця наступного року кількість вкрай бідних зросте на 150 мільйонів, передає Укрінформ із посиланням на Світовий банк.

Якби не пандемія коронавірусу, рівень "крайньої бідності" у світі цьогоріч був би на рівні 7,9%.

"Для того, щоб скоротити бідність, державам потрібно підготуватися до економічних змін після пандемії COVID- 19, забезпечивши рух капіталу, трудових ресурсів та інновацій у нові напрями бізнесу", – заявив президент групи СБ Девід Малпасс.

Читайте також: На відновлення економіки після пандемії знадобиться п’ять років – Світовий банк

У 2020 році понад 1,4% світового населення виявиться в стані крайньої бідності. Близько 82% людей, які опиняться в такому стані, будуть з країн із середнім доходом.

Читайте також: Падіння ВВП України буде меншим, ніж у багатьох країн регіону — СБ

Окрім того, у Світовому Банку прогнозують, що у разі, якщо держави не прийматимуть швидких заходів, бідність не подолають до 2030 року. За оцінками, у 2030 році глобальний рівень бідності складе близько 7%.

Як повідомляв Укрінформ, за попередніми прогнозами уряду, скорочення українського ВВП у поточному році становитиме 4,8%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-