Ситуація з оформленням вантажів на митниці покращується – експерти

Ситуація з оформленням вантажів на митниці покращується – експерти

Укрінформ
Ситуація із масовою затримкою митного оформлення вантажів на Галицькій та Київській митницях вирішується, і більшість вантажів розблоковано. 

Як передає Укрінформ, про це заявляє Європейська бізнес асоціація (ЄБА).

В асоціації констатують, що станом на 10 вересня після численних звернень, скарг з боку бізнесу та порушення питання з оформленням вантажів в органах влади більшість вантажів було розблоковано. Втім, значна кількість скарг від бізнесу щодо блокування митного оформлення вантажів ще залишається без відповіді. В ЄБА припускають, що покращення ситуації може мати тимчасовий характер та бути пов’язаним з ажіотажем, який викликала критика на усіх рівнях влади та в медіа.

У Європейській бізнес асоціація нагадали, що наприкінці минулого тижня почастішали звернення від компаній-членів ЄБА щодо ситуації з масовою затримкою митного оформлення вантажів на Галицькій та Київській митницях. Було заблоковано вантажі близько сотні компаній, у яких, в результаті сталися перебої з виробництвом чи постачанням сировини. Асоціація звернулась до Державної митної служби України з офіційним листом, де закликала врегулювати дану ситуацію. На початку цього тижня відбулась зустріч з т.в.о. голови Державної митної служби України Андрієм Павловським задля врегулювання даного питання. Він, стверджують у ЄБА, пообіцяв 9 вересня провести селекторну нараду задля його вирішення. Крім того, Асоціація передала керівництву Держмитслужби перелік проблемних кейсів задля оперативної реакції.

Читайте також: Павловський заперечує саботаж митниці щодо пропуску вантажів

Як повідомляв Укрінформ, Андрій Павловський заперечив саботаж митниці щодо пропуску вантажів на Галицькій та Київській митницях. За його словами, затримка вантажів часто зумовлена не ручним втручанням працівників митниці, а роботою автоматизованої системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-