Уряд оприлюднив зміни до ПСО для Енергоатома

Уряд оприлюднив зміни до ПСО для Енергоатома

Укрінформ
Кабінет Міністрів України 27 серпня оприлюднив рішення щодо внесення змін до Положення про покладення спеціальних обов’язків (ПСО) на учасників ринку електроенергії для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку.

Про це повідомила пресслужба ДП "НАЕК "Енергоатом", передає Укрінформ.

Зміни, зокрема, стосуються визначення собівартості електроенергії: у новій редакції для розрахунку мінімальної ринкової ціни запропоновано використовувати виробничу, а не повну собівартість електроенергії, що виробляється ДП "НАЕК "Енергоатом".

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 5 серпня 2020 року ухвалив постанову № 694, якою були внесені зміни до Положення про покладення спецобов’язків, відповідно до яких Енергоатом реалізує електричну енергію ДП "Гарантований покупець" в обсягах, необхідних для задоволення потреб населення на території ОЕС України за ціною 10 грн за МВт-год. Решту виробленої електроенергії компанія продає за ринковими цінами.

Читайте також: Зеленський сказав, що допоможе погасити кредиторську заборгованість "Енергоатому"

Пізніше Кабмін своїм рішенням вніс зміни до формули розрахунку покриття собівартості електроенергії ДП НАЕК "Енергоатом" у період "перехідного" покладення спеціальних обов’язків (ПСО).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-