Місія технічної підтримки МВФ завершила роботу в Україні

Місія технічної підтримки МВФ завершила роботу в Україні

Укрінформ
Місія технічної підтримки МВФ з питань податкової політики, яка протягом майже трьох робочих тижнів проходила в режимі відеоконференції за безпосередньої участі представників Міністерства фінансів України завершила 21 липня свою роботу.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

"Обсяг роботи Місії передбачав аналіз останніх змін у податковому законодавстві щодо правил міжнародного оподаткування, зокрема тих, що запроваджені Законом України від 16.01.2020 № 466-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: МВФ сподівається, що новий глава убезпечить незалежність Нацбанку

Як зазначається, експерти розглянули головні податкові нововведення в контексті імплементації Плану дій BEPS: запровадження правил контрольованих іноземних компаній, інструменти запобігання ухиленню від сплати податків та необґрунтованого використання податкових пільг; удосконалення правил визнання постійних представництв; удосконалення правил контролю за трансфертним ціноутворенням. Окремо обговорювалися особливості можливої реалізації в Україні з урахуванням досвіду інших країн програми одноразового добровільного декларування.

Фото: mof.gov.ua

У Мінфіні додали, що під час роботи були надані коментарі щодо окремих аспектів імплементації зазначених новацій, з огляду на світовий досвід застосування цих інструментів податкової політики. Пропозиції експертів мають практичну цінність для роботи Міністерства фінансів та Державної податкової служби над проектами підзаконних нормативно-правових актів та роз’яснень щодо практичного застосування податкових новацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-