Урядовий комітет схвалив проєкт щодо локалізації в закупівлях

Урядовий комітет схвалив проєкт щодо локалізації в закупівлях

Укрінформ
Урядовий комітет підтримав пілотний проєкт зі здійснення закупівель продукції машинобудування з підтвердженим ступенем локалізації її виробництва в Україні.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

"Пілотний проєкт зі здійснення закупівель техніки галузі машинобудування з підтвердженим ступенем локалізації виробництва схвалено на Урядовому комітеті сьогодні, 18 червня. Наступним кроком стане розгляд проєкту урядом", - йдеться у повідомленні.

Документом буде затверджено перелік техніки та порядок визначення ступеня локалізації виробництва такої техніки, а також окреслені умови у системі державних закупівель.

«Застосування критерію локалізації в закупівлях стане важливим кроком у підтримці тих, хто виробляє або хоче виробляти продукцію в Україні. Таким чином, локальне виробництво отримає пріоритет і доступ до великого фінансового ресурсу через держзамовлення, суми яких на рік складають сотні мільярдів гривень», - зазначив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Читайте також: У Мінекономіки розповіли про вимоги до локалізації під час держзакупівель

Як повідомляв Укрінформ, 18 травня 2020 року Ігор Петрашко заявив, що збільшення вимог до локалізації для участі в державних закупівлях можна розглядати як засіб підтримки українських виробників. Міністр зауважив, що додаткові вимоги до локалізації вводитимуться, не змінюючи системи ProZorro.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-