В Укртрансгазі заявили, що розраховуються з постачальниками, попри борги на ринку

В Укртрансгазі заявили, що розраховуються з постачальниками, попри борги на ринку

Укрінформ
АТ "Укртрансгаз" заявляє про відсутність кредиторської заборгованості попри те, що йому заборгували 43,8 млрд грн за послуги балансування газу протягом 2016-2019 років.

Про це повідомляє пресслужба УТГ.

"За підсумками роботи за п’ять місяців 2020 року Укртрансгаз не має простроченої кредиторської заборгованості перед контрагентами за роботи та послуги з будівництва та ремонту, а також за поставлені матеріали та обладнання. Компанія сумлінно виконує свої зобов’язання перед партнерами, незважаючи на те, що загальна заборгованість учасників ринку газу перед Укртрансгазом за послуги балансування в 2016-2019 роках складає 43,8 млрд грн", - ідеться у повідомленні.

Компанія зазначає, що кілька років тому ввела стандартні договори та прозорі вимоги до учасників процедури для закупівлі за основними номенклатурними позиціями. Також запроваджено систему моніторингу за якістю і термінами виконання договорів, як з боку постачальників та підрядників, так і з боку замовника.

«Незважаючи на карантин, фінансову ситуацію в країні та борги учасників ринку газу за балансування перед Укртрансгазом, нам вдається виконувати всі зобов’язання перед контрагентами», - прокоментував генеральний директор Укртрансгазу Сергій Олексієнко.

Читайте також: Укртрансгаз просить скасувати митні платежі для користувачів підземних сховищ

Як повідомлялось, до 1 січня 2020 року АТ «Укртрансгаз» здійснювало діяльність у трьох напрямах: транспортування природного газу магістральними газопроводами усередині України і транзит з Росії до країн Європи; зберігання природного газу; обслуговування та модернізація об’єктів газотранспортної галузі.

З 1 січня 2020 року діяльність із транспортування природного газу було відокремлено. Експлуатацію магістральних газопроводів здійснює незалежний Оператор ГТС України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-