В умовах пандемії важливо розвивати регіональні аеропорти - Криклій

В умовах пандемії важливо розвивати регіональні аеропорти - Криклій

Укрінформ
Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що підтримка регіональних аеропортів у умовах пандемії коронавірусу є дуже важливою.

Про це він повідомив у відео, яке опублікував у Telegram.

"Зараз як ніколи важливо підтримувати і розвивати регіональні аеропорти. Коронавірус вніс свої корективи у життя практично всієї планети", - сказав Криклій.

Він зазначив, що у червні планують завершити реконструкцію злітної смуги в аеропорту Одеси і роботи там вже завершені на 98%.

"Саме для Одеси коронакриза має стати періодом нових можливостей, тут кількість туристів може зрости в рази", - сказав міністр.

Він додав, що розпочинається підготовка до будівництва летовища в Мукачево для розвитку авіаційної інфраструктури на Закарпатті.

Крім того, Криклій повідомив про підготовку до модернізації аеропорту у Дніпрі, зокрема йдеться про нову злітну смугу, міжнародний і VIP-термінали. Також, за його словами, Мінінфраструктури визначає джерела фінансування для покращення злітної смуги у Херсонському аеропорту.

Міністр також зауважи, що Міінфраструктури підтримує два державні аеропорти - "Бориспіль" та "Львів".

Читайте також: Поновлення авіаперевезень: Криклій радить турагентствам орієнтуватися на 15 червня

Як відомо, уряд з 12 березня ввів в Україні карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Було закрито заклади торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправок і банків. Зупинено роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, рух наземного транспорту в містах, припинено міжміське і міжобласне автомобільне, залізничне і авіасполучення.

З 28 березня Україна повністю закрила кордон для регулярного сполучення, в тому числі авіаційного. Кабінет міністрів 4 травня продовжив дію карантину до 22 травня, але з 11 травня обмеження були ослаблені.

20 травня Кабінет міністрів схвалив рішення, яким запроваджує адаптивний карантин до 22 червня, водночас із 22 травня розпочнеться другий етап пом’якшення карантинних заходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-