Нацбанк відновлює продаж нумізматичної продукції

Нацбанк відновлює продаж нумізматичної продукції

Укрінформ
Національний банк України із 25 травня розпочне поступову реалізацію нумізматичної продукції, яка введена в обіг із травня 2020 року.

Про це повідомляє пресслужба регулятора.

"Національний банк України з 25 травня 2020 року планує розпочати поступову реалізацію, у тому числі банкам-дистрибʼюторам, нумізматичної продукції, яка введена в обіг з травня цього року. У звʼязку із цим банкам-дистрибʼюторам запропоновано розмістити на власних офіційних інтернет-сторінках інформацію щодо реалізації такої продукції", - йдеться в повідомленні.

Продаж нумізматичної продукції підрозділом Національного банку за адресою: м. Київ, Контрактова площа, 2а планується здійснювати за наступним графіком: з 25 травня 2020 року відновиться реалізація не виконаних станом на 18 березня 2020 року замовлень, здійснених через систему "оn-line замовлення" на сторінці офіційного інтернет-представництва НБУ: на нумізматичну продукцію попередніх років випуску, реалізація здійснюватиметься упродовж 5 робочих днів, на памʼятні монети із срібла та нейзильберу "Золочівський замок", реалізація здійснюватиметься упродовж 5 робочих днів.

У період з 25 травня до 1 червня 2020 року реалізація іншої нумізматичної продукції через каси підрозділу здійснюватися не буде (у тому числі іншої замовленої через систему "оn-line замовлення").

Із 1 червня 2020 року стартує реалізація не виконаних замовлень на набори "Монети України 2019 року", які були актуальні і не викуплені станом на 18 березня 2020 року. Продаж триватиме 28 календарних днів.

Із 9 червня 2020 року розпочнеться реалізація замовлених памʼятних монет "75 років перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років", яка триватиме 35 календарних днів, з 15 червня 2020 року здійснюватиметься реалізація замовлених памʼятних монет "1075 років з часу правління княгині Ольги", яка триватиме 35 календарних днів.

Зауважується, що підрозділ Національного банку (за адресою: м. Київ, Контрактова площа 2а) забезпечуватиме виконання виключно оn-line замовлень. Для придбання іншої нумізматичної продукції пропонуємо звертатися до банків-дистрибʼюторів: АТ "Державний ощадний банк України", ПАТ АБ "Укргазбанк", АТ "АБ "Радабанк".

Реалізацію памʼятних монет із срібла та нейзильберу "Видубицький Свято-Михайлівський монастир" планується розпочати через проведення динамічних аукціонів на Універсальній товарній біржі "Контрактовий дім УМВБ" (інформація про це розміщена на офіційній інтернет-сторінці Національного банку України). Після проведених аукціонів, залишки цих монет будуть реалізовуватися через існуючі канали продажу (on-line замовлення, банки-дистриб’ютори тощо).

Читайте також: Нацбанк запускає електронний аукціон з продажу пам’ятних монет

Про початок реалізації наборів памʼятних монет "Пектораль" буде повідомлено додатково.

Як повідомляв Укрінформ, із 18 березня 2020 року була призупинена реалізація нумізматичної продукції, замовленої через систему "Online замовлення".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-