СБУ викрила транзитно-конвертаційні групи, які обслуговували імпортерів з півдня України

СБУ викрила транзитно-конвертаційні групи, які обслуговували імпортерів з півдня України

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України задокументувала протиправну діяльність міжрегіональних транзитно-конвертаційних груп, які надавали послуги з ухилення від сплати податків імпортерам з півдня України, причетним до контрабандних схем.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

"Співробітники спецслужби у межах досудового розслідування встановили, що організатори використовували схему штучного створення технічного імпортного податкового кредиту. Вони також укладали нетипові експортні угоди за договорами комісії з суб’єктами господарювання з подальшою поставкою продукції за кордон. Це дало зловмисникам можливість сформувати від'ємне значення податкового кредиту та зменшити податкове навантаження. Протиправна схема дозволяла подавати неправомірні заявки для бюджетного відшкодування ПДВ підприємствам з пільговим оподаткуванням", - йдеться у повідомленні.

СБУ викрила транзитно-конвертаційні групи

У ході слідчих дій за 32 адресами в Одеському регіоні у фігурантів кримінального провадження правоохоронці вилучили майже 80 печаток підприємств, задіяних у схемі, та підприємств-нерезидентів. Також виявлено паспорти громадян іноземних держав, готівку, електронні носії інформації, що використовувалися учасниками злочинної групи, великий обсяг фінансово-господарської документації щодо взаємовідносин підприємств реального сектору економіки із фіктивними підприємствами та «купівлі-продажу» штучного податкового кредиту незаконно сформованого від підприємств-імпортерів.

Читайте також: СБУ виявила втручання у роботу інформаційних систем Податкової

Наразі на казначейських рахунках арештовано ліміти ПДВ на майже 600 мільйонів гривень.

Триває досудове слідство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-