Чиновник Фонду гарантування “наварив” мільйони під час ліквідації банку - СБУ

Чиновник Фонду гарантування “наварив” мільйони під час ліквідації банку - СБУ

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України викрила колишнього уповноваженого від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на розтраті мільйонів гривень банку «АКБ «Капітал», який перебував у стадії ліквідації.

Про це повідомляє СБУ.

"Правоохоронці встановили, що посадовець мав повну інформацію про заборгованість кредиторів перед банком. Проте в "окремих" випадках він у документах її не відображав. Через дії чиновника з низки об’єктів заставного майна були незаконно зняті обтяження та заборона на відчуження. Це призвело до фактичної втрати цих активів для банку. Державі, в особі Фонду гарантування вкладів, було завдано збитки на суму понад 5 мільйонів гривень", - йдеться у повідомленні.

7 березня колишньому уповноваженому Фонду гарантування вкладів повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Читайте також: СБУ викрила ексначальника військового складу, який торгував набоями із зони ООС

Санкція статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Викриття зловмисника проводилось під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва за сприяння Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Триває досудове слідство

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-