Кабмін відкрив для вантажних перевезень два пункти пропуску

Кабмін відкрив для вантажних перевезень два пункти пропуску

Укрінформ
Кабмін дозволив здійснювати вантажні перевезення через автомобільний пункт пропуску «Рава-Руська» та Скадовський морський торговельний порт.

Відповідне розпорядження Кабінет міністрів України ухвалив на своєму засіданні 6 травня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Згідно з текстом пояснювальної записки до розпорядження, відкриття пунктів пропуску «Рава-Руська» та «Скадовський морський торговельний порт» для вантажних перевезень дозволить уникнути розриву усталених логістичних ланцюгів та появи перешкод для міжнародної торгівлі з Республікою Польща і Європейським Союзом в цілому. Адже ті пункти пропуску, які діють сьогодні вже є перевантаженими.

«Також, враховуючи технологічні особливості перевантаження та оформлення вантажів у морських портах України, що не передбачають тісного контакту між людьми, обмеження щодо обробки вантажів у міжнародному сполученні у морських портах України є недоцільним, створює перешкоди для роботи морських портів та може призвести до повної зупинки роботи підприємства», - зазначається в записці.

Читайте також: У Скадовському порту відкриють пункт пропуску для відновлення вантажопотоку - Криклій

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів України на своєму засіданні 13 березня ухвалив розпорядження «Про тимчасове закриття деяких пунктів пропуску через державний кордон та пунктів контролю і припинення в них пішохідного сполучення», відповідно до якого було закрито 94 пункти пропуску через державний кордон України.

2 квітня Кабмін ухвалив зміни до цього розпорядження, відповідно до яких в Україні залишались відкритими 19 пунктів пропуску через держкордон. 15 квітня Кабмін ухвалив рішення про закриття ще 10 пунктів пропуску.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-