НБУ вітає запуск особливої процедури розгляду

НБУ вітає запуск особливої процедури розгляду "банківського" законопроєкту

Укрінформ
Національний банк України вважає, що підтримання парламентом особливої процедури розгляду "банківського" законопроєкту дозволить значно пришвидшити розгляд цього документу у другому читанні та в цілому.

Про це повідомляє пресслужба НБУ у Facebook.

"Щойно 255 народних обранців підтримали запуск особливої процедури розгляду "банківського" законопроєкту №2571-д. На практиці це дозволить значно пришвидшити розгляд цього документу у другому читанні та в цілому", - йдеться в повідомленні.

Цей закон є однією з попередніх умов для нової програми співпраці України з МВФ. Закон дозволить зробити невідворотнім процес виведення банків з ринку. Рішення НБУ про виведення банків не можна буде скасувати, а банк повернути до життя. Ліквідація банку продовжиться при будь-яких умовах, а суди не зможуть собою підміняти Національний банк.

Власникам збанкрутілих банків буде надана можливість захистити свої права. У законі чітко визначено передумови та процедуру отримання компенсації. Власник банку може звернутися до суду, і довести, що НБУ незаконно прийняв рішення про виведення банку, а потім довести, що йому нанесена шкода. Для того, щоб процес був справедливим – буде арбітр у вигляді міжнародної аудиторської фірми, яка відповідатиме за правильність розрахунків компенсації.

Читайте також: Арахамія назвав можливі дати розгляду "банківського" законопроєкту

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада на позачерговому засіданні 30 березня ухвалила в першому читанні законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності" (№2571-д) і скоротила терміни підготовки його до другого читання.

За час підготовки законопроєкту №2571-д до другого читання депутати внесли до нього понад 16 тисяч поправок.

27 квітня Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував Верховній Раді ухвалити в другому читанні законопроєкт №2571-д. При цьому голова профільного комітету Данило Гетманцев (фракція "Слуга народу") прогнозує, що у разі застосування спеціальної процедури Рада може наступного тижня розпочати розгляд у другому читанні законопроєкту №2571-д та ухвалити його в цілому як закон за півтора дня.

Голова фракції партії "Слуга народу" Давид Арахамія припустив, що фінальне голосування в другому читанні за законопроєкт №2571-д може відбутися 10-11 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-