НБУ оштрафував три банки на мільйон

НБУ оштрафував три банки на мільйон

Укрінформ
Національний банк у лютому застосував до трьох банків заходи впливу за порушення законодавства у сфері фінмоніторингу.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Національний банк України за результатами перевірок з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення у лютому 2020 року застосував до трьох банків заходи впливу", - йдеться в повідомленні.

Національний банк застосував до АТ "Перший Інвестиційний Банк" як захід штраф у розмірі 200 000,00 гривень за нездійснення банком належного аналізу фінансових операцій з урахуванням ризик-орієнтованого підходу.

До АТ "А-Банк" як заходи впливу письмове застереження за неналежне виконання обов’язку розробляти, впроваджувати та постійно з урахуванням законодавства оновлювати внутрішні документи з питань фінансового моніторингу, за порушення вимог щодо ідентифікації, верифікації, вивчення клієнтів, тощо. А також наклав штраф у розмірі 400 тисяч гривень за порушення вимог законодавства у сфері фінансового моніторингу щодо виконання запитів інспекційної групи.

Читайте також: Нацбанк у лютому видав дві ліцензії на здійснення валютних операцій

Нацбанк застосував до АТ АКБ "Львів" як заходи впливу письмове застереження за неналежне виконання обов’язку розробляти, впроваджувати та постійно з урахуванням законодавства оновлювати внутрішні документи з питань фінансового моніторингу, неналежне виконання обов’язку здійснювати вивчення клієнта, тощо. Також Нацбанк наклав штраф у розмірі 400 000,00 гривень за нездійснення банком належного аналізу фінансових операцій з урахуванням ризик-орієнтованого підходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-