Програма

Програма "5-7-9": Укргазбанк першим надаватиме кредитні гарантії бізнесу

Укрінформ
Фонд розвитку підприємництва підписав з державним Укргазбанком першу угоду щодо надання гарантій в рамках програми «Доступні кредити 5-7-9%», що означає запуск в Україні державного механізму кредитних гарантій для підтримки бізнесу.

Про це повідомили у пресслужбі банку.

«Гарантійний механізм – це довгоочікуваний інструмент підтримки МСБ в Україні, оскільки він відкриває банкам нові можливості з кредитування МСБ клієнтів, які не могли отримати кредит через відсутність або недостатність прийнятного для банків забезпечення. Таким чином, гарантія Фонду розвитку підприємництва покриватиме для діючого бізнесу 50% суми кредиту, а для новоствореного бізнесу (стартапів) – 80% від суми кредиту», - зауважив заступник голови правління банку Євген Мецгер.

Зазначається, що гарантійний механізм надає можливість отримати кредит тим підприємствам, що здійснюють діяльність з використанням орендованих основних засобів та не мають альтернативних видів застави, наприклад, підприємствам сфери послуг.

Крім того, наголосили в Укргазбанку, надання гарантій буде актуальним для тих інвестиційних проєктів, що передбачають придбання обладнання, яке потребує тривалого часу на виготовлення і запуск в експлуатацію, а також вузькоспеціалізованого обладнання чи придбання основних засобів, що були у використанні.

«Компонент кредитних гарантій в рамках програми «Доступні кредити 5-7-9%» після її ініціювання та анонсування Президентом України Володимиром Зеленським та Прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком в грудні минулого року був розроблений та запроваджений в рекордно стислі строки. Такому стрімкому запуску механізму посприяли змістовні напрацювання Фонду, зроблені за підтримки цілої низки міжнародних проєктів. Також став у нагоді досвід Укргазбанку з реалізації портфельних кредитних гарантій у співпраці з Європейським інвестиційним банком в рамках ініціативи Європейського Союзу EU4Business», - зазначив голова Фонду розвитку підприємництва Валерій Майборода.

Читайте також: Укргазбанк за два роки видав 540 кредитів на придбання житла

«Ми впевнені, що впровадження гарантійного механізму дозволить суттєво збільшити обсяги кредитування, посилити підтримку підприємців та відкрити вікно можливостей для бізнесу загалом», - додав Мецгер.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні з 1 лютого 2020 року стартувала затверджена урядом програма «Доступні кредити 5-7-9%».

Кредити під 9% відсотків видаватимуть підприємствам з річним доходом до 50 мільйонів гривень, позику під 7% річних зможуть отримати підприємства з доходом до 25 мільйонів гривень, а якщо вони при цьому створять два робочих місця, ставку знизять до 5%. Кожен підприємець зможе взяти до 1,5 мільйона гривень на 5 років.

Угоду про участь у реалізації програми "Доступні кредити 5-7-9%" уклали, зокрема, Ощадбанк, ПриватБанк, Укргазбанк, Укрексімбанк, ПУМБ.

Фото: Укргазбанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-