ДІФКУ більше не видаватиме кредити окремим компаніям - Мінекономіки

ДІФКУ більше не видаватиме кредити окремим компаніям - Мінекономіки

Укрінформ
Державна інвестиційно-фінансова кредитна установа (ДІФКУ) більше не займатиметься видачею кредитів окремим компаніям, а зосередиться на реалізації інноваційної політики, яку розробляє Мінекономіки.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

“Роль держави - вирішувати системні питання інноваційної діяльності всередині країни та створювати відповідну інфраструктуру та екосистему. Відповідно, ми здійснимо реформу діяльності Державної інноваційної фінансово-кредитної установи. Цей орган здійснюватиме реалізацію політики, що розробляє міністерство, а не видаватиме позики окремим компаніям - з цим найкраще впораються банки”, - наголосили в Мінекономіки, до сфери управління якого належить ДІФКУ.

Там додали, що місія Державної інноваційної фінансово-кредитної установи полягає у створенні інноваційної та заможної України, а не виключно у фінансуванні окремих новаторів.

"На жаль, установа (ДІФКУ - ред.) по факту тільки цим і займалась раніше - видававши ризиковані безпроценті кредити під інноваційні проєкти. При цьому була відсутня якісна система ризик-менеджменту, а конкурсна комісія спиралася виключно на стоси документів про можливий ефект нової господарської діяльності", - заявили в міністерстві.

Наразі в установі триває перезавантаження, у тому числі, кадрове. Так, звільнено керівника ДІФКУ Володимира Ставнюка, виконувачем обов’язки призначено Сергія Шкуракова.

Конкурс на відповідну посаду буде оголошено найближчим часом, наголосили в пресслужбі.

Як повідомлялось, ДІФКУ (раніше - Українська державна інноваційна компанія) була створена в 2002 році на базі Державного інноваційного фонду.

Читайте також: У Мінекономіки деталізували заходи економічної стратегії на 2020-2024 роки

Свого часу державна компанія надала фінансування під низку проєктів, у тому числі: 30 млн грн - на створення багатоцільових вертольотів КТ-112; 20,3 млн грн - на впровадження когенераційної енергозберігаючої системи на підприємстві "Мотор Січ"; 32 млн грн - на розробку технології виробництва і організації промислового випуску кільцевої білкової оболонки для потреб харчової промисловості.

У січні 2020 року АБ «Укргазбанк» та ДІФКУ розпочали співпрацю для реалізації спільних «зелених» проєктів, спрямованих на енергозбереження, енергоефективність, захист довкілля та розбудову необхідної для цього інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-