Гончарук анонсував із 1 березня старт програми

Гончарук анонсував із 1 березня старт програми "Велике будівництво"

Укрінформ
Прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що 2020 є роком "Великого будівництва", інфраструктурної модернізації України. В кожному регіоні за своєчасний старт і реалізацію проекту "Велике будівництво" відповідають голови облдержадміністрацій.

Про це Гончарук повідомив під час селекторної наради з керівниками ОДА, передає Урядовий портал.

"Програма Президента "Велике будівництво" стартує з 1 березня. Ми починаємо масштабне будівництво та капітальний ремонт шкіл, дитячих садків, приймальних відділень лікарень, стадіонів та доріг по всій країні. З боку Уряду ми забезпечимо регіони всім необхідним, щоб будівництво почалось вчасно. Головна задача керівників ОДА — це вчасна координація діяльності з профільними міністерствами та відомствами та координація роботи на містах", — сказав Гончарук.

Він пояснив, що загальна логіка програми "Велике будівництво" дуже проста.

Читайте також: Укравтодор розпочав оголошувати тендери на ремонт і будівництво доріг

У кожної області має бути узгоджений з Міністерством розвитку громад та територій перелік об’єктів, які область планує побудувати або відремонтувати протягом року. До 14 лютого всі області мають узгодити перелік об’єктів на будівництво з Мінрегіоном в рамках ДФРР, який для багатьох є основним джерелом фінансування.

Окремо області також мають узгодити з Укравтодором перелік доріг, які планують побудувати в рамках Дорожнього фонду. В пріоритеті — дороги до опорних шкіл та лікарень.

З усіх областей, які до 1 лютого мали подати Укравтодору ці документи, тільки шість вже мають узгоджений перелік доріг, підкреслив прем’єр. Ще 13 планів областей — в процесі узгодження. Решта шість областей не подали поки що жодного документа до Укравтодору та не мають чітких планів, які саме дороги вони мають ремонтувати.

Читайте також: Зеленський підписав закон щодо залучення Укравтодором запозичень під держгарантії

Глава уряду додав, що до наступного тижня у кожного керівника ОДА має бути конкретний план області з переліком всіх об’єктів та доріг до них. Ці плани кожен голова облдержадміністрації презентує наступного тижня в Києві на засіданні уряду.

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-