НБУ дозволив іноземним банкам торгувати гривнею за межами України

НБУ дозволив іноземним банкам торгувати гривнею за межами України

Укрінформ
Національний банк розширив можливості банків-нерезидентів з купівлі-продажу іноземної валюти за гривні.

Про це повідомляє пресслужба регулятора.

"Для підвищення інвестиційної привабливості України Національний банк розширив можливості іноземних банків з купівлі-продажу іноземної валюти за гривню. З цією метою уточнено визначення термінів «валютний ринок України» та «міжнародний валютний ринок», які є базовими при здійсненні торгівлі іноземною валютою", - йдеться в повідомленні.

Заазначається, що завдяки цим уточненням "іноземні банки зможуть вільно здійснювати розрахунки в гривнях з іншими іноземними банками за операціями з купівлі-продажу іноземної валюти відповідно до договорів, укладених за межами України, з використанням своїх кореспондентських рахунків в українських банках".

Тож відтепер іноземні банки матимуть можливість не тільки укладати договори з купівлі-продажу іноземної валюти за гривню з будь-якими українськими банками (незалежно від того, в якому банку відкрито гривневий кореспондентський рахунок), а й проводити такі операції між собою, розраховуючись через кореспондентські рахунки в українських банках.

На думку НБУ, таке рішення сприятиме зростанню конкуренції та ліквідності на міжбанківському валютному ринку, а також посилюватиме привабливість гривневих активів для іноземних інвесторів.

Читайте також: Нацбанк очікує зростання економіки цього року на рівні 3,5%

Зміни затверджені постановою Правління Національного банку України №16 від 06 лютого 2020 року і набувають чинності 8 лютого.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-