До Одеського порту вперше прибула нафта лівійського походження

До Одеського порту вперше прибула нафта лівійського походження

Укрінформ
До Одеського морського порту вперше прибула нафта лівійського походження: танкер Prometheus Energy доставив на український ринок першу партію сировини з цієї країни.

Про це повідомляє адміністрація Одеського морпорту.

"Географію поставок через Одеський порт сирої нафти в Україну розширив танкер Prometheus Energy (довжина - 250 м, прапор – Маршаллові острови)... За інформацією головної диспетчерської Одеської філії ДП «Адміністрація морських портів України» (ОФ ДП АМПУ) судно доставило з лівійського порту Ез-Завія 81282 тонни чорного золота. Обробка танкера біля причалу 2Н зайняла 41 годину при нормативі 38 годин", - йдеться у повідомленні.

Як зазначив заступник головного диспетчера порту В’ячеслав Лавренюк, перевантаження нафти на берегові ємності нафтобаз розпочалося ввечері 9 листопада і проводилось трьома технологічними лініями. Вантажні операції проводились у доволі високому темпі з суворим дотриманням РТК і повним забезпеченням заходів протипожежної і екологічної безпеки. Станом на вчорашній вечір, на 22.00, судно вже було готове на вихід з порту. Однак через густий туман лоцманську проводку довелося відкласти до ранку.

За словами Лавренюка, у поточному місяці очікується підхід ще одного великовантажного танкера - із азербайджанською нафтою.

Читайте також: АМПУ за три квартали збільшила чистий дохід на 10%

В Одеській філії ДП АМПУ інформують, що в останні 20 років через нафтогавань Одеси перевантажувалась транзитна і імпортна нафта походженням мінімум з 8 країн світу – Росії, Казахстану, Азербайджану, Ірану, Іраку, Бразилії, Венесуели і США. Лівія стала дев’ятою в цьому списку.

За інформацією enkorr, продавцем виступає міжнародний трейдер BP, який раніше організовував постачання для Кременчуцького НПЗ трьох спотових партій американської нафти сорту Bakken об'ємом до 250 тис. т.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-